Mijn pensioenoverzicht

Mijn pensioenoverzicht
Mijn pensioenoverzicht, als je daar aan denkt dan kun je denken aan de brieven die je per post krijgt. Eens in de zoveel maanden krijg je een overzicht met mijn pensioenoverzicht er op. Je weet hierdoor precies hoeveel pensioen je krijgt wanneer je met pensioen gaat. Je kunt ook voor de online variant kiezen, dan kun je bij mijn pensioenoverzicht een goede keuze maken. Dit is er namelijk voor iedereen die informatie nodig heeft over zijn of haar pensioen. Je vindt hier ook het laatste nieuws over je pensioen. De laatste tijd hoor je erg veel mensen praten over het feit dat ze minder pensioen krijgen vanwege de economische crisis. Daar wil je natuurlijk niet bij horen, maar helaas is het wel zo dat veel pensioenfondsen te lijden hebben onder de crisis.

 

De website mijn pensioenoverzicht

Als je naar de website mijn pensioenoverzicht gaat dan zie je dat deze is opgericht door de Stichting Pensioenregister. Deze is opgericht door de Sociale Verzekeringsbank, ook wel SVB genoemd en de Nederlandse pensioenuitvoerders. Je vindt hier alle informatie over je pensioen, dit is van groot belang om in de gaten te houden om te kijken wat er gebeurt als je stopt met werken, je gaat met pensioen, maar krijg je dan ook je volledige bedrag waar je op had gerekend? Veel mensen zijn al gekort op het pensioen, daar kun je niet altijd wat aan doen, maar als je hier invloed op uit kunt oefenen, dan is het goed om dat te doen, je bent nu voorbereid!

 

Verhoging AOW leeftijd en mijn pensioenoverzicht

Op 10 juli 2012 is de Eerste Kamer akkoord gegaan met een nieuw wetsvoorstel. Het gaat hierbij over de verhoging van de AOW leeftijd. De leeftijd gaat iedere keer in stapjes omhoog, uiteindelijk wordt het 66 jaar in 2019 en in 2023 moet iedereen werken tot 67 jaar. Als we in 2024 aankomen dan wordt er weer gekeken naar de levensverwachting en dan wordt hier weer een nieuwe AOW leeftijd aan gekoppeld. Dit jaar wordt de eerste stap naar de verhoging al in gang gezet, vanaf één januari gaat de AOW leeftijd al met een maand omhoog. Dit houdt in dat iemand die op 22 januari 2013 bijv. 65 jaar wordt pas pensioen krijgt vanaf 22 februari 2013.

De voordelen van mijn pensioenoverzicht

Wanneer je op internet gebruik maakt van mijn pensioenoverzicht dan heb je een aantal voordelen, je kunt namelijk alleen inloggen met je DigiD code en dat geeft je dus al een vertrouwd gevoel. Het is bedoeld om je te informeren over je pensioen. Je krijgt een duidelijk overzicht van je eigen pensioen en dat zorgt voor structuur en duidelijkheid. Het is aan te raden om mijn pensioenoverzicht goed in de gaten te houden zodat je weet hoe je er voor staat wanneer je met pensioen gaat. Dit kun je eens in de zoveel maanden bekijken, je ziet dan ook dat de hoogte van je pensioen per maand mee groeit.

 

Leave a Reply

*