Mijn ABP

Mijn ABP

Ben je bekend met mijn ABP? Dit is een persoonlijk digitaal pensioendossier. Je kunt bij mijn ABP meteen zien hoeveel pensioen je straks iedere maand netto krijgt uitgekeerd. Je kunt op deze manier je pensioen vergelijken met het salaris dat je nu krijgt. Je kunt ook zien hoeveel pensioen je bij arbeidsongeschiktheid zou krijgen. Maar bij mijn ABP kun je ook zien wat nabestaanden krijgen wanneer je komt te overlijden.

 

Wensen rondom het pensioen, keuzes aangeven bij mijn ABP

Veel mensen maken de keuze om eerder te stoppen met werken, ten minste wanneer het financieel ook mogelijk is. Wil je zelf ook weten of dat je voldoende inkomen hebt en dus eerder kunt stoppen met werken? Je kunt op mijn ABP altijd stapsgewijs de pensioenkeuzes maken. Hierbij kun je ontdekken wat het effect is van de keuzes die je maakt voor je pensioen. Stel je voor je wilt eerder stoppen met werken, dan kun je aan de hand van mijn ABP deze keuzes invoeren en dan kun je zien of dat het financieel mogelijk is. Mocht je nu merken dat je er financieel prima uit gaat komen die jaren, dan is het natuurlijk erg prettig dit nu al te weten.

 

Pensioen aanpassen bij mijn ABP

Het is natuurlijk prettig als je je pensioen aan kunt passen aan de stand van zaken van dit moment. Bij mijn ABP is dat mogelijk, daar hoef je je geen zorgen over te maken. Het kan zijn dat je salarisverhoging hebt gekregen, natuurlijk mooi meegenomen, maar wat wil dat zeggen voor je pensioen? Door de wijzigingen op mijn ABP in te voeren kom je er meteen achter wat dat wil zeggen voor je pensioen. De beveiliging van mijn ABP is goed geregeld, je hebt namelijk je DigiD code nodig om in te loggen, maar er kan ook gekozen worden voor een persoonlijke gebruikersnaam en een wachtwoord. Let er goed op dat je niemand anders je gegevens geeft van mijn ABP want anders kunnen zij je gegevens ook bekijken.

 

Voordelen van mijn ABP

Mijn ABP heeft een groot aantal voordelen en steeds meer mensen maken hier gebruik van. Je kunt alle actuele gegevens meteen bekijken en wanneer je maar wilt kun je deze aanpassen. Je bent hiervan niet afhankelijk van anderen, je krijgt een eigen inlogcode en aan de hand daarvan kom je meteen bij je eigen gegevens en kun je het bekijken wanneer en hoe vaak je maar wilt. Het is aan te raden om eens in de zoveel maanden even te kijken naar mijn ABP, je weet dan hoe het er voor staat en je kunt het er met anderen eens over hebben. Als mensen van ongeveer dezelfde leeftijd zijn dan kun je eens kijken hoeveel pensioen zij krijgen. Dat is namelijk ook afhankelijk van de keuze die is gemaakt van pensioen beleggen of iedere maand een vast bedrag aan pensioen afdragen. Dankzij mijn ABP weet je in ieder geval wat de mogelijkheden zijn, je kunt er dagelijks gebruik van maken, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Nu ben je altijd op de hoogte van hoeveel pensioen je krijgt.

 

 

Leave a Reply

*